Tarieven

Hieronder kan je de tarieven terugvinden voor individuele begeleidingen, relatie- of gezinsbegeleiding en psychodiagnostiek. Meer informatie over onder andere annulering en betaalwijzen kan je terugvinden in het drop-downmenu onderaan de pagina.

65 Euro

Individuele gesprekken

70 Euro

Relatie- en gezinsgesprekken

Prijs op maat*

Psychodiagnostiek

Psychodiagnostiek gebeurt in verschillende fasen. Allereerst is er een kennismakingsgesprek waarin de precieze vraag en een anamnese uitgeklaard wordt. Op basis van dit eerste gesprek wordt er beslist welke testen er al dan niet afgenomen zullen worden. Dit eerste kennismakingsgesprek wordt apart aangerekend aan het tarief van een individueel gesprek. 

De diagnostische fase bestaat uit het afnemen van het testmateriaal, de interpretatie ervan en het schrijven van een verslag. Aangezien hier verschillende contacturen en uren achter de schermen aan gespendeerd worden, wordt voor deze fase maximum 300 euro aangerekend. De precieze prijs hangt af van welke testen er afgenomen dienen te worden en deze zal de psycholoog u toelichten in het eerste kennismakingsgesprek.

Bijvoorbeeld:

  • Intelligentieonderzoek -4 jaar: 100 euro
  • Intelligentieonderzoek 4-6 jaar: 120 euro
  • Intelligentieonderzoek +6 jaar: 180 euro
  • Neuropsychologisch onderzoek: 60 euro per uur
  • Belevingsonderzoek: 70 euro per uur 
  • Vragenlijsten en/of ontwikkelingsanamnese: 60 euro
  • Schoolobservatie en/of overleg: 60 euro

Op het einde van het psychodiagnostisch proces vindt er een adviesgesprek plaats waarin het verslag en een advies worden toegelicht. Ook dit gesprek wordt apart aangerekend aan het tarief van een individueel gesprek.

Een intakegesprek duurt doorgaans 60 minuten. Voor dit eerste gesprek rekent de psycholoog eenmalig 70 euro aan. Deze vijf euro dient voor het aanmaken van het online dossier, waar u zelf ook toegang toe heeft.

Een individueel gesprek duurt 50 minuten en kost 55 euro. Een gesprek in het kader van relatietherapie duurt 60 minuten en kost 65 euro. Na ieder gesprek schrijf ik een kort verslag.

Het uitvoeren van psychodiagnostiek neemt een aantal uren in beslag voor het afnemen van de testen en voor het schrijven van het psychodiagnostisch verslag. Voor de start van de afnames informeert de psycholoog u hierover.

De kostprijs dient aan het einde van elk gesprek betaald te worden. Dit kan cash of via de Bancontact-app op je smartphone.

Indien u een online consult heeft, vragen we om op voorhand een overschrijving te doen naar de betreffende psycholoog of te betalen via een ‘betaalverzoek’ in Payconiq.

Als je niet kan komen, gelieve ten laatste 24 uur op voorhand te verwittigen via telefoon of mail. Dit geeft iemand anders de kans op een gesprek. Indien je me later dan 24u op voorhand verwittigt, reken ik een vergoeding aan van 25 euro. Als je niet komt opdagen zonder verwittiging, wordt de volledige sessie gefactureerd.

In sommige gevallen kan je naar de psycholoog gaan voor 4 of 11 euro. Jongeren tot 24 jaar kunnen zelfs gratis ELP-sessies volgen. De psychologen die aan dit tarief werken, zijn geconventioneerd. In onze praktijk werken zowel geconventioneerde psychologen als niet-geconventioneerde psychologen. 

Niet iedereen komt in aanmerking voor dit verlaagde tarief. Indien je lichte tot matige klachten ervaart en de psycholoog inschat dat je met een kort traject (8 sessies) verder geholpen bent, dan kom je hiervoor in aanmerking.

Hou er rekening mee dat de wachttijd doorgaans langer is bij de geconventioneerde psycholoog, vooral omdat zij maar voor een beperkt aantal uren geconventioneerd is.

De website over de conventie kan je hier terugvinden. Hier vind je een lijst terug met alle geconventioneerde psychologen in de buurt. Ook zijn er vaak interessante groepen die georganiseerd worden aan 2,5 euro per groepssessie. Geïnteresseerd? Neem dan hier een kijkje!

Graag meer info? Neem dan zeker contact met ons op.