Psychologische begeleiding

Voor kinderen en jongeren

Individuele begeleiding voor jongeren

Ben je 12 jaar of ouder? Dan kan je bij ons terecht voor gesprekken in een veilige en ondersteunende omgeving.

Als het lastig loopt op school, met je vrienden of thuis in je gezin, dan kan je misschien een luisterend oor gebruiken. Bij ons kan je terecht voor een babbel over de dingen die jou bezig houden, volledig in vertrouwen. 

Samen gaan we op zoek naar handvaten voor de dingen die moeilijk lopen, maar ook naar de dingen die wel nog goed lopen in je leven. We doen dit door te praten met elkaar, maar ook door oefeningen tijdens de sessie of oefeningen waar je thuis mee aan de slag gaat. Ook samen creatief zijn en nieuwe ervaringen opdoen behoren tot de mogelijkheden.

Word je binnenkort 18 jaar? Dan behoor je binnenkort tot wat ze de ’transitieleeftijd’ noemen. Dit is een leeftijd waarop je veel nieuwe uitdagingen en ervaringen tegemoet gaat. De psychologen in onze praktijk volgen je graag verder op, zodat je niet ‘ineens’ moet veranderen van hulpverlener. Moest je toch graag een doorverwijzing willen naar een volwassenenpsycholoog, dan helpt je huidige psycholoog je hier graag mee verder.

Psychologische begeleiding voor kinderen

Ook je jongere kind is welkom bij onze psychologen. In de begeleiding van jongere kinderen vinden we het belangrijk om jullie als ouder te betrekken. Hiervoor worden jullie geregeld betrokken in gesprek, maar wordt er ook feedback gevraagd door middel van vragenlijsten via het programma Qit-Online.

Op een creatieve en ervaringsgerichte manier gaan we graag met jullie en je kind op weg. 

Astrid Wauters
Aamke Teelen

... ontvangen je graag.