Online
Hulpverlening

Er bestaan vele vormen van online hulpverlening. Je kan online modules volgen waarin je theorie en oefeningen aangereikt krijgt, maar je kan ook in gesprek gaan via online kanalen. In onze praktijk bieden we momenteel therapie via beeldbellen en telefoon of al schrijvend aan. Hoewel het niet hetzelfde aanvoelt als een 1-op-1 gesprek waar we elkaar in levende lijve zien, is het vaak wel een manier die ook als comfortabel ervaren kan worden. Het blijft hier wel belangrijk in dat je een ruimte uitkiest waar je je op je gemak voelt en waar je niet gestoord kan worden.

Een online gesprek lijkt het meest op een 1-op-1 sessie in de therapieruimte. Om zoveel mogelijk de privacy te garanderen gebruik ik hiervoor programma’s als Zoom of Memo. Voor het uur van de afspraak krijg je een mail met een toegangslink in. Het enige wat je moet doen is op het juiste uur op de link klikken, vervolgens kom je in ons gesprek terecht. Een online gesprek duurt doorgaans 50 minuten à een uur en hiervoor betaal je hetzelfde tarief als voor een individuele of relatietherapie (afhankelijk van je hulpvraag). De betaling kan gebeuren via een overschrijving voor ons gesprek of via een betaalverzoek op de Payconiq-app.

Een telefonisch gesprek verschilt enkel van het online beeldbellen in het medium dat er gebruikt wordt, namelijk je telefoon.

Indien je het hele online-gebeuren maar niets vindt, kan je ook kiezen voor een gesprek via chat of via langere geschreven tekst (e-mail).

Voor een gesprek via chat gebruik ik het programma Telegram. Op het moment van onze afspraak nodig ik je uit voor een geheime chat via Telegram om de privacy zoveel mogelijk te garanderen. Al typende gaan we ongeveer een uur lang in gesprek. Dit kan je zowel doen achter je computer als via je smartphone. Aan het einde van ons gesprek krijg je een betaalverzoek via Payconiq of kan je kiezen voor een overschrijving.

Een laatste optie is al schrijvend tot verdieping proberen komen. Voor dezelfde prijs van een individuele therapie sturen we tien keer een langere tekst naar elkaar. Om je te helpen starten kan ik je instructies geven om al ‘focussend’ te beginnen schrijven. Na ieder documentje dat je me toestuurt in een chat via Telegram, krijg je van mij een antwoord terug. Ook voor deze manier van werken gebruiken we een geheime chat in Telegram.

Heb je nog specifieke vragen over online hulpverlening? Of ben je niet zeker of het je zou kunnen helpen bij jouw hulpvraag? Neem dan gerust contact met me op via het contactformulier!

Als je al overtuigd bent, kan je via onderstaande knop ook online een afspraak boeken voor jouw gewenste werkvorm.