Individuele psychotherapie of psychologische begeleiding

voor volwassenen en jongeren

Als jongvolwassene krijg je heel wat belangrijke veranderingen op je bord in een heel korte tijdspanne. Je krijgt steeds meer verantwoordelijkheden, en misschien sta je voor een aantal belangrijke keuzes. Het kan gebeuren dat je daarin vastloopt, of dat dit overweldigend aanvoelt. Het kan zijn dat het niet zo vlot gaat tijdens je studie of thuis, in je relatie met je ouders, met je lief of met leeftijdsgenoten. Of misschien ben je op zoek naar wie je bent, wat je wil gaan doen met je leven, of hoe je kan omgaan met al die uitdagingen. Bij mij kan je terecht om je verhaal te doen in een veilige en ondersteunende omgeving, zonder veroordeling.

Natuurlijk kan je het bovenstaande op eender welk ander moment in je volwassen leven nog tegenkomen. Er ligt soms zoveel druk op onze schouders, we leggen de lat hoog voor onszelf, er verandert plots iets in ons leven, we worden geconfronteerd met nare gebeurtenissen, en hebben soms het gevoel de touwtjes te verliezen… Gevoelens van angst, verdriet, kwaadheid, machteloosheid (en nog zoveel meer) gluren dan om de hoek. En schaamte is vaak ook een ongenode gast; je kan hem terugvinden in het gevoel te falen of ‘niet sterk genoeg te zijn’. Jammer, want soms voelt het leven gewoon overweldigend aan, het is allemaal niet zo eenvoudig

Therapie gaat dan over het praten over die moeilijke gevoelens en op zoek gaan naar manieren om ze te (ver)dragen. Ik heb geen pasklare antwoorden, maar in dialoog kan je misschien wel nieuwe inzichten opdoen over jezelf en je omgeving. Verder wil ik je helpen om lastige gevoelens toe te laten en in een veilige omgeving tot uitdrukking te brengen, op jouw tempo. Door emoties toe te laten, uit te drukken en te delen, wordt alles draaglijker. Zo proberen we samen, stap voor stap, de grip op je leven te herwinnen.

Ten slotte kunnen er veel verschillende soorten vragen en thema’s bestaan waar je aandacht aan zou willen geven en ik zou je willen vragen deze gewoon mee te nemen naar een eerste gesprek. Je bent met eender welke hulpvraag welkom. Het is vooral belangrijk dat dat je je kan vinden in mijn visie, de manier van werken en dat je de spreekwoordelijke ‘klik’ ervaart. Indien zou blijken dat mijn werkwijze toch niet zo goed past bij wat jij nodig hebt, ga ik samen met jou op zoek naar de juiste collega.

Judith Wauters
Frédérique Stockmans
Marieke Custers
Ilaria Collu

... Ontvangen je graag.