Psycholoog volwassenen

Ilaria Collu

Over mij

Met veel enthousiasme stel ik mij kort voor. Ik ben altijd iemand geweest bij wie mensen terecht konden om hun verhaal te vertellen. Naar mensen luisteren en hun proberen te begrijpen is zo lang ik mij herinner vanzelfsprekend geweest. Psycholoog worden leek voor mij dus een logische keuze.

Ik denk dat ik al wist dat ik psycholoog ging worden nog voor dat ik wist wat een psycholoog was. Nadat ik op het middelbaar twee jaar lang Latijn volgde omdat mijn ouders en leerkrachten vonden dat ik Latijn moest volgen, besefte ik dat ik niet in de juiste richting zat. In het derde middelbaar koos ik ervoor mijn eigen gevoel te volgen en veranderde ik tegen ieders advies in naar humane wetenschappen. Ik had eindelijk het gevoel dat ik de juiste richting volgde. Toen ik in het zesde middelbaar met grote ogen luisterde naar de voorstelling van de richting “psychologie” was het net alsof er iets klikte in mij, en ik wist hoe mijn toekomst eruit zou zien.

Over therapie

Psycholoog zijn betekende voor mij “anderen helpen” en daar was ik trots op. Gaandeweg heeft psychologie mij echter geleerd hoe belangrijk en waardevol het is om in eerste instantie jezelf te helpen. In therapie gaan zie ik dan ook als kiezen voor jezelf. Iets dat niet vanzelfsprekend lijkt in onze maatschappij. Ik vind het dan ook enorm moedig dat je de stap zet om te durven kijken naar jezelf, te durven stilstaan bij jezelf en dat je tijd leert nemen voor jezelf. Samen wil ik met jou op zoek gaan naar wie je echt bent en wat je echt wilt. In dit proces creëer je verbinding met jezelf. De verbinding met jezelf is de basis die jou sterk genoeg maakt om met de vele moeilijke gebeurtenissen in het leven om te gaan. Door de verbinding met jezelf geraken jouw lichaam en geest terug in balans. Zonder die balans treden er allerlei lastige symptomen op. Deze klachten kunnen verdwijnen wanneer je leert luisteren naar jezelf, leert opkomen voor jezelf en leert zorgen voor jezelf. Het verbaast je misschien niet maar in mijn aanpak focus ik op hoe jij zelf je grootste krachtbron kan worden. De relatie met jezelf is namelijk de langste en belangrijkste relatie die je ooit zal hebben. Vanuit deze relatie kan je “echte” verbinding aangaan met jouw doelen, je omgeving en je relaties.

Wil je graag iets meer lezen voor je de sprong waagt? Dan kan je hier meer lezen over de visie op therapie en hier op hoe we samen te werk zouden kunnen gaan.

Opleiding

Ervaring