Psycholoog en psychotherapeut (i.o.) voor volwassenen

Frédérique Stockmans

Over mij

In het zesde middelbaar was ik zeker dat ik in de zorg wilde werken, dat ik iets met mensen wilde doen. Maar of dat nu als verpleegkundige of vroedvrouw, als psychologe, of misschien wel als kinesiste was… Dat wist ik helemaal nog niet!

Gelukkig kreeg ik wat extra tijd om erover na te denken en had ik de kans om eerst een jaar naar het buitenland te trekken. Ik belandde via de organisatie AFS in een prachtig gastgezin in Ghana, West-Afrika. Tijdens dat jaar leerde ik, naast de mooie Ghanese cultuur, mezelf veel beter kennen.

Ik ben een rustig en zorgzaam persoon die heel graag mensen ontmoet, vol aandacht luistert naar hun verhaal en hen écht wil begrijpen. Na mijn Afrikaans avontuur besloot ik dus om psychologie te studeren aan de K.U. Leuven. Beetje bij beetje groeide mijn interesse voor het vak uit tot een passie.

Over therapie

Het is voor mij een hele eer om met jou mee te mogen kijken en voelen. Om jezelf kwetsbaar op te kunnen stellen, is het van groot belang dat er vertrouwen is tussen ons. Deze vertrouwensrelatie en jouw hulpvraag vormen dan ook de basis van de begeleiding. Ook vind ik het heel belangrijk om naast de moeilijkheden, eveneens aandacht te hebben voor jouw krachten en sterktes.

Zowel (jong)volwassenen (vanaf 16 jaar) als ouderen (65+) kunnen bij mij terecht voor individuele psychologische begeleiding en ondersteuning voor een hele waaier aan moeilijkheden. Zoals bijvoorbeeld algemene stressklachten, depressieve gevoelens, angst gerelateerde klachten, multiculturele moeilijkheden, onzekerheid, piekeren, eenzaamheid, …

Ik heb er veel bewondering voor dat je al eens tot hier bent komen kijken. Het is niet gemakkelijk om hulp te vragen. Maar jij hebt de eerste stap al gezet! Ben je nog niet helemaal zeker? Dan kan je hier meer lezen over de visie op therapie en hier op hoe we samen te werk zouden kunnen gaan.

Opleiding

Ervaring

Erkenning